marți, 9 august 2011

Mai greu

Mai greu decat sa gandesc este sa scriu ce gandesc. Mai greu decat sa actionez este sa ma lovesc de refuzuri si feedback-uri negative. Si atunci-gandesc.
Mi s-a intamplat de nenumarate ori sa primesc din afara cuvinte pe care nu le asteptam si care m-au umplut de uimire: tu esti asa/ tu nu esti asa,cel mai mare defect al tau este... sau tu faci parte din categoria oamenilor care... ei, nu zau? sa ma fi picat cu ceara si n-as fi zis ca asta e ce las sa se vada in exterior.

Sau, mai grav, sa mi se reproseze acuze si atitudini agresive.. cine, eu? EU?! Cum Doamne-iarta-ma reusesc asta? Ce corzi sensibile ating sau pe ce cozi calc in nestiinta mea de a-mi rezolva propriile defecte si dileme, nicidecum de a le reactiva pe ale altora...

Nu stiu cum sa fac sa nu mai apas pe acele butoane sensibile, nu-mi dau seama cum sa intuiesc si sa anticipez ce-si doreste o persoana de la mine astfel incat sa-si ia ce-si doreste si sa plece multumita...sau macar daca nu pot sa-i ofer macar sa inteleg de ce a plecat suparata si bombanind cuvinte nu foarte frumoase in urma ei

Se zice ca e placut/ interesant/ minunat sa lucrezi cu oamenii dar eu cred ca in primul rand solicitant. Eu raman cu epuizarea si cu nedumerirea ca nu pot sa inteleg ce mi se transmite, ca nu pot sa transmit astfel incat sa se inteleaga ce trebuie. Si de aici tot felul de erori de comunicare, frustrari si anxietati.

Ce e in neregula cu mine? De ce ma simt atat de diferita de cum sunt vazuta? Cum sa fac sa reduc discrepanta dintre cele doua lumi daca nu cu 100% ( nici nu e indicat sa te expui atat de mult) dar macar cu 10-20% ?

Un comentariu:

  1. Nu este nimic in neregula cu tine, esti exact asa cum tb sa fii, doar accepta-te, pe tine asa cum esti si nu te mai invinovatii. Nu mai "lupta" sa-i multumesti pe toti, doar fa-ti treaba / jobul cat poti tu de bine si atat....nu esti responsabila de frustrarile sau nervii altora....iar cine vede agresivitate la o persoana are el in primul rand intiparita agresivitatea in el......nu poti vedea in cel de langa tine ceva ce nu exista in tine, deci cine ti-a spus tie ca esti agresiva este el agresiv....ca in zicala aia:cine zice, ala e! chiar asa e!
    Si eu am trecut prin dileme de tot felul, prin a ma uri (eram cea mai buna la asta!!!) si am inceput sa depasesc starile de ura fata de mine, de neputinta ca nu sunt si ca nu fac aia sau ailalta prin...ACCEPTARE!! Deci acepta-te pe tine EXACT asa cum esti, esti scanteie divina deci esti PERFECTA, asa cum esti, aparent cu multe "lipsuri" cum dai tu de inteles....in realitate TU esti exact cum tb sa fii...doar accepta-te pe tine si TOATE lucrurile prin care ai trecut pana acum ptr ca sufletul tau si-a ales sa experimenteze toate ptr a invata....suntem aici ptr a experimenta, nu mai lua atat de dur totul, nu te mai acuza, invinovati....e doar un joc, e o iluzie, respira si...relaxeaza-te.....iti recomand sa te uiti la comedii cat mai des, chiar daca numai de asta n-ai timp sau chef! si respira profund ori de 1-3 ori oricand iti aduci aminte pe parcursul zilei. Iti mai recomand sa citesti cartea "Un Pamant Nou" scrisa de Echkard Tolle, cred ca te va ajuta

    RăspundețiȘtergere