joi, 27 septembrie 2012

Prima sedinta cu parintii

Promit, dar promit ca e ultima oara cand scriu de rau despre gradinita ca deja imi induc o atitudine negativa si se transforma in vendetta personala.

Sa revenim: eu imi imaginam (tampita de mine!) ca la sedinta cu parintii se discuta si despre copii: cum sa-i ajutam sa treaca mai usor peste perioada adaptarii, cum sa sustinem de acasa eforturile doamnei de la gradinita, daca au fost conflicte intre copii, cum putem sa le aplanam sau sa le prevenim prin educatia pe care le-o dam acasa, habar n-am...ceva de genul asta, stabilite intalniri individuale cu parintele daca situatia unui anumit copil o cere si sfaturi personalizate daca un copil este agresiv sau nu participa deloc la jocuri, etc.

In schimb a fost asa (citat aproximativ):

Dragi parinti, bine ati venit in gradinita noastra! (zambet laaaarg)

De acum inainte sa stiti ca ai vostri copii nu vor mai fi rasfatati si nu li se va mai da atentie (sper ca a vrut sa spuna ca nu li se va da la fel de multa atentie ca acasa, dar a mancat cuvintele). Este important ca ei sa urmeze regulile si disciplina iar dvs acasa sa urmati comenzile de la gradinita (va jur, asa a spus!)

Toti parintii dau aprobator din cap(...)

Acum, sa discutam despre copii: noua ne-ar prinde tare bine niste perdele noi la geam ca sa nu-i mai bata soarele , de asemenea o imprimanta noua ca cea veche s-a stricat. A, si niste dulapuri mai mici. De asemenea trebuie sa platiti urmatoarele: caiete speciale de gradinita, cd cu jocuri, revista nu-stiu-care, optionalele neaparat sa le platiti ca luni incep cursurile, rechizite dupa cum scrie pe pagina asta, fondul clasei care incepand de anul asta este interzis prin lege, prin urmare o sa-l numim “donatii ale parintilor” si se strange in fiecare semestru, de asemenea nu uitati sa platiti cotizatia lunara, nu vreau sa am probleme cu banii.

Apoi au urmat discutii despre cum sa punem etichete pe pijamale si pe sticle, sunt copii (a dat exemple) care nu stiu sa se imbrace si nu stiu sa manance sau sa foloseasca toaleta si mai ales, sunt copii (pauza cu subinteles) ...care nu stiu nici o poezie!!!!!

Daca sunt intrebari va rog repede ca s-a terminat timpul sedintei.

Da, cum va putem anunta cand un copil ramane acasa din diferite motive ( e racit, etc) ? intreb eu. Dar prea tarziu , parintii se ridicasera deja in picioare si ieseau pe usa. La urma urmei, ce era important se discutase. Am intrebat separat si a zis ca ea nu da numarul de mobil, orice ar fi, ca nu vrea sa fie trezita la miezul noptii. Probabil ca s-a mai intamplat si vroia sa evite situatii neplacute.

Dar cel mai tare m-a durut cand, in timpul sedintei a intrat doamna directoare si zmeul de mai inainte s-a tranformat sub ochii nostri intr-o pisica blanda cu voce mieroasa. Eu banuiesc ca e chestie de supravietuire, probabil daca n-ar fi adoptat atitudinea potrivita nu ar fi rezistat prea mult in gradinita respectiva, dar parca n-as vrea ca printre primele lectii de viata ale copilului meu sa fie si “elasticitatea coloanei vertebrale”.

Intre timp ma delectez cu postari ale unui cadru didactic din Romania care preda atat de frumos copiilor din India: aici

2 comentarii:

  1. am senzatia ca noi suntem norocoase .. se pare ca avem noroc de o gradinita ok din punctele astea de vedere... dar astept sa incepem... Oricum, la prima sedinta a fost ok. Suna ciudat sa mergi la sedinta inainte de a incepe copii gradinita, nu? .. dar la noi asa a fost... si sedinta a fost sustinuta de directoare si psiholoaga si s-au tratat exclusiv probleme legate de adaptarea celor mici si de pregatirea lor pentru integrarea intr-un colectiv

    RăspundețiȘtergere
  2. eu ma bucur tare mult ca ati gasit asa ceva...imi da speranta ca totusi lucrurile n-au luat-o razna de tot!:)

    RăspundețiȘtergere