joi, 20 septembrie 2012

Retrospectiva saptamanii

Le pun la gramada ca nu mai stiu cum sa le structurez:
  • Fetita mea a capatat o raceala de la gradinita din a doua zi, prin urmare am tinut-o acasa joi si vineri: ma rog sa fie doar de la faptul ca a fost transpirata si geamul deschis si nu un virus de la colegul de gradinita care tuseau de-i sunau plamanii. Cumva ma asteptam sa raceasca dar parca nu atat de repede?
  • Fetita mea a varsat ciorba pe ea (cred? Ca nu mi-a zis nimeni ce s-a intamplat) si a fost schimbata de la piele (asta mi-a zis educatoarea cu privirea de repros atasata) ..spuneti-mi sa nu mor nestiutoare...a savarsit copilul o chestie grava, trebuia sa-mi cer scuze? Trebuia sa cotizez pentru efortul suplimentar al doamnei?
  • Copilul meu nu stie nici o poezie pentru ca de cate ori a venit vorba sa invatam, mi-a zis ca mai bine face ea una iar versurile sunt ceva de genul:
        Norul plutea sus pe cer/
        Foarte, foarte sus/
        Si cand s-a uitat in jos/
        Si-a dat seama ca de fapt /
        S-a transformat
        In ploaie. 

        Si altele pe aceeasi idee. Mie imi place de mor cum inventeaza haiku din asta mai ales ca-l si fredoneaza pe o melodie compusa de ea si mereu o provoc sa creeze poezii din astea dar se pare ca nu e suficient si la gradinita a fost soc si groaza cand a rugat-o doamna sa spuna o poezie invatata de ea si ea a zis ca nu stie! Inadmisibil, mi-a zis doamna. Prin urmare am nevoie de cea mai simpla poezie s-o invatam repede, sa intram si noi in randul lumii
  • E clar o problema cu mine pentru ca toate celelalte mamici sunt incantate de doamna si nu contenesc sa spuna ca e o profesionista si face militarie cu ei, ceea ce e foarte bine, copii chiar au nevoie de asa ceva. Ba chiar o mamica a mentionat la sedinta ca poate sa-l mai “articuleze” din cand in cand pe cel mic, ca sa stie de frica.
  • Mor de curiozitate ce face ea la gradinita dar nu-mi place sa o interoghez ci aflu indirect, prin joc: De exemplu ieri ne-am jucat de-a gradinita si doamna educatoare era o girafa mov iar copii erau ursuleti de plus, pisici si ce-am mai gasit prin casa.
-Hai sa ne jucam de-a avionul zice ea (aka ursuletul).
-Hai zic si eu, deghizata in iepuras...si incep sa invart iepurasul prin aer imitand zborul unui avion..
-Nuuuu!! Nu asa! Ne jucam FARA SA NE RIDICAM DE PE SCAUNE! ASTA E REGULA!!
Dupa ce privire speriata avea, cred ca doamna le repetase obsesiv chestia asta pentru ca toate jocurile care au urmat s-au desfasurat tot stand pe scaun.
Incercand sa mai destind atmosfera, am incercat sa atrag in joc si alte obiecte care erau in jurul nostru, dar regula a aparut din nou: NU AVEM VOIE SA NE JUCAM DECAT CU JOCURILE CARE SPUNE DOAMNA!!

Doua zile de gradinita si deja atat de multe reguli. Of.

9 comentarii:

  1. imi cer scuze pentru comentariu, in cazul in care ma gasesti needucata, dar nu ma pot abtine sa nu spun. am impresia ca educatoarea aia e o mare idioata. adica ce enormitate e ca nu stie copilul o poezie? pai la ce merge la gradinita? si ce-i cu atata militatrie? e acolo pe post de bau-bau? pai de aia nu le e drag copiilor sa mearga la scoala si la gradi. :( bietii copii. eu inteleg ca nu e ca la mama acasa, dar asta nu inseamna ca trebuie sa stie de frica. unde or invata astia pedagogie? sau aia e numai pana trec examenul.

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu la gradi eram absolut nebuna. Daramam chestii, faceam ce voiam. Ah, si nu dormeam la pranz. Niciodata. Stateam cu ochii in tavan sau pe geam. Doua ore, cat era somnul. O data am luat paduchi :)). Ma iubeau invatatoarele (unele) ca eram rebela, cred. Si mie-mi plac poeziile ei. Sunt simple, sincere, inocente. Da-i incolo cu regulile lor!

    RăspundețiȘtergere
  3. Oare cum se pot juca niste copii plini de energie si imaginatie de pe scaune????? Gradinita aceea seamana mai degraba cu o unitate militara iar educatoarea cu un sergent de drill...
    Fetita ta stie poezii, doar ca pe cele compuse de ea. Pacat ca acea educatoare nu gideste outside of the box si e asa de rigida si inchistata. Daca nu e imperios necesar sa o duci la acea gradinita sau alta, parerea mea e sa nu o mai duci.
    MIe imi pare ca tu te ocupi foarte bine de cea mica.

    RăspundețiȘtergere
  4. Tina, eu cumva ma asteptam la asta (bine, nu chiar asa rau, dar pe aproape). Practic este intrarea in "sistem". sistemul ala in care ajungem toti mai devreme sau mai tarziu, cu treziri obligatorii de dimineata si fortari sa facem lucruri pe care uneori n-am vrea sa le facem, fie ca se cheama scoala, facultate sau serviciu...poate ca as putea sa aman putin etapa asta sau poate ca ar fi putut fi ea mai norocoasa sa dea peste o educatoare blanda, dar intr-un final, cam tot asta ar fi procesul. Incerc sa fiu alaturi de ea sa se obisnuiasca incet-incet ...si o sa iau masuri daca se ajunge la chestii naspa cand ea spune ca nu mai vrea la gradinita sau vine acasa cu ochiul vanat sau mai stiu eu ce grozavie

    mergem inainte dar iti spun sincer e un gust tare, tare neplacut:(

    RăspundețiȘtergere
  5. Evergreen, si eu imi aduc aminte ca imi placea la nebunie la gradinita si eram distrusa cand trebuia sa stau acasa ca eram bolnava...si ma rugam de ai mei cu lacrimi in ochi sa ma lase la gradinita ca n-am nimic:)) si doar era gradinita comunista, invatam poezii cu Ceausescu:P

    de asta zic, poate ca ce vad eu acum, e prin prisma gandirii mele de mama paranoica si hiperprotectoare, poate in universul ei altfel se vad lucrurile...

    RăspundețiȘtergere
  6. Anonim, mie mi-e teama (cel mai teama, de fapt) sa nu o tin intr-un glob de sticla si cand se sparge globul, mai devreme sau mai tarziu sa fie un soc, s-o ia complet pe nepregatite...si sa-i fie foarte greu sa se adapteze.

    asta e spaima mea cea mai mare, poate si din cauza faptului ca la un moment dat am trait ceva asemanator si nu vreau sa treaca si ea prin asta.

    RăspundețiȘtergere
  7. Evergreen, vroiam sa-ti mai zic ca mie imi place ca esti rebela si acum:)

    RăspundețiȘtergere
  8. Bai, zi-mi te rog unde e gradinita asta sa fug de ea cu amandoua picioarele plus inca 3 de lemn si-o carja.
    Pana mea, citesc de juma de ora si m-am enervat si suparat si acrit si nici nu am copilul acolo inca.

    merci mult

    RăspundețiȘtergere
  9. eu zic sa nu te panichezi pentru ca nu toate gradinitele de stat sunt asa. plus ca la inceput cred ca i-a tinut pe scaun ca era stresata sa nu fuga, sa se bata sa nu se loveasca...sa nu....sa nu...acum vad ca s-au mai relaxat lucrurile si dracul nu mai e asa negru, e doar gri:) pe de alta parte, eu admit ca e posibil sa fiu subiectiva, sunt mamici (mai ales de baieti) care sunt f multumite ca doamna e putin mai autoritara si tine situatia sub control. deh, fiecare cu ce-l doare...

    RăspundețiȘtergere