marți, 22 octombrie 2013

Scriu ca sa nu uit


Fetitei mele ii e bine la noua gradinita, de abia asteapta sa mearga; si la capitolul raceli sta bine, n-a lipsit decat o zi de la inceputul anului, in conditiile in care anul trecut pe vremea asta, mai mult statuse pe acasa....deci e adevarat ce se spune, ca imunitatea devine mai buna pe masura ce cresc copiii.



Noua tema de reflectie pentru ea este moartea, toate intrebarile se invart in jurul subiectului, dar nu intreaba niciodata direct. O data am auzit-o cand le explica papusilor ca si mama si tata mor...si mi s-a rupt inima. O sa abordez subiectul intr-un fel sau altul.



Am inceput analiza personala de cateva luni (de cand nu mai scriu pe blog asa des) si plang non-stop, nu ma mai pot opri. Sper din tot sufletul sa fie doar o etapa pentru ca innebunesc sa fie asa toata terapia (care in medie dureaza 6-7 ani).

3 comentarii:

  1. Buna,
    ma tot gandeam daca sa-ti scriu, sa nu-ti scriu... referitor la terapia ta. Poate ca nu-ti face bine, daca plangi atata. si nici familiei tale... oricum, mare grija la alegerea terapeutilor. Unii iti fac rau, desi intentiile sunt bune.
    Iti dau un link mai jos.

    http://www.scoala-de-psihologie.ro/category/consiliere-psihoterapie/

    Sper din suflet sa nu ma consideri o bagacioasa care nu stie experientele tale de viata, dar poate te ajuta si alte pareri, cum sunt ale autorului din link-ul de mai sus.
    Si am descoperit cateva foarte oneste, si care m-au ajutat si pe mine sa traiesc mai senin.

    Ma bucur ca ai gasit o gradinita buna pentru fetita ta. Iar de intrebarile despre moarte nu scapa nici un parinte. Si noi am intrebat la randul nostru. Pe mine m-a marcat mai mult faptul ca nu exista Mos Gerila (cum ii spuneam pe-atunci), decat ca o sa mor odata :-)

    Diana

    RăspundețiȘtergere
  2. Sper sa va fie bine, in toate :)

    Si iti scriu pentru a te incuraja sa ne scrii despre discutiile vostre cu tema mortii. Nu de alta, dar stiu ca urmeaza si la noi si pana atunci caut surse legate de posibilele abordari, explicatii, raspunsuri etc. Multumesc frumos,

    Anca

    RăspundețiȘtergere
  3. imi cer scuze ca n-am raspuns...Diana, il stiu pe Adrian Nuta, ii citesc site-ul din cand in cand. La terapie e bine, simt ca se misca lucrurile si simt ca e ...ce trebuie. Poate o sa-mi fac curaj sa scriu ce se intampla intr-o terapie si mai ales una de formare ( cum este a mea)

    Anki
    Pana la urma i-am spus direct ca oamenii imbatranesc si mor adica nu mai misca ....si a parut impacata cu ideea (sper sa nu fi traumatizat copilul). Am auzit ca ajuta explicatia ca cei care mor ajung in Cer si te privesc de acolo, eu n-am putut sa-i spun asta.

    RăspundețiȘtergere