vineri, 23 martie 2012

"Cum sa fi corporatist"


Zilele astea am avut prima cautare pe Google: “cum sa fi corporatist” ceea ce m-a bucurat nespus; daca ar fi fost un “i” in plus era perfect, dar nu mai facem mofturi.

Insa chiar si cu un “i” in plus, eu tot nu-mi dau seama ce a vrut sa afle, asa ca impartim in doua variante posibile:

  1. Cum sa devii corporatist?
In principiu e greu sa intri prima oara, dar ca un compromis – ai putea accepta un pachet salarial mai mic si un post de entry level (mai ales daca esti student) urmand ca ulterior sa tragi tare si sa te muti pe o pozitie mai buna. Asta a functionat la mine, banuiesc ca sunt multe alte posibilitati. O data obtinuta experienta , portile sunt deschise catre Fratia Larga a Corporatiilor din Romania deoarece ai trecut testul de foc si ai fost acceptat intr-una.

  1. Cum e sa fii corporatist?
Pai e foarte bine:) Important e sa-ti placa ceea ce faci, restul vine de la sine. Cateva detalii mai jos:

Cerinte:
  1. Cred ca iti trebuie un IQ maricel, dar nu foarte, asa, pe la mijloc:)
  2. Niscaiva Inteligenta Emotionala
  3. Sa cunosti regulile “jocului” si sa le respecti
  4. Sa faci fata unui volum mare de munca
  5. Sa ai rezistenta ridicata la stres
  6. Sa nu te deranjeze sloganurile si training-urile de inoculare de brand
  7. Nu e ok ramanerea pe aceeasi pozitie, la un moment dat trebuie sa avansezi dar asta vine la pachet cu mai multa munca.

Beneficii:
  1. Cu exceptia pozitiilor de entry level (call center, secretara, etc), salariile sunt ok, plus ca vin la pachet tot felul de beneficii: tichete de masa, tichete de vacanta, bonus de Craciun, Paste, asigurare medicala si de viata, pachet fitness, piscina, mariri de salariu in urma evaluariloe, etc
  2. colegi multi si variati, cu posibilitate de cunoastere/socializare:)
  3. putere de decizie, resurse la dispozitie pentru diferite proiecte, recunoastere personala, apreciere
  4. posibilitati de “miscare” in interiorul firmei pe o alta pozitie, chiar daca nu in sus (promovare), macar putin diagonal in organigrama
  5. in general, ai o sansa corecta aici, nu se pune problema de “pile” sau oricum, nu in proportia din institutiile de stat, de exemplu
Cred ca cea mai mare problema ramane volumul de munca si statul peste program. Daca reusesti sa te impaci cu asta/ sa o rezolvi, restul merge ca uns. Si sa-ti placa ceea ce faci dupa cum am mai spus, altminteri nu rezisti.

Parerile de mai sus sunt strict personale si difera mult in functie de companie, context, persoana, pozitie, etc  dar pot oferi o imagine in linii mari despre cum sa fii/devii corporatist.

Succes!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu