duminică, 17 noiembrie 2013

Cadou viu

Nici nu stiu cum sa numesc postarea asta...dar fiica-mea a primit de ziua ei un pestisor de acvariu si am asa...mixed feelings referitor la a face un cadou dintr-un animalut.

Adica e ok, ii place dar eu si sotul meu am stat in noaptea aia pe net sa vedem cu ce se hraneste, cum se intretine, ca eram disperati ca moare pestele si ce-i spunem copilului dimineata...Apoi mai e si faptul ca e un cadou care te baga la cheltuieli neprevazute...ii trebuie un acvariu mai mare, ii trebuie nisip, alge, un partener ca sa nu stea singur in acvariu, apoi dispozitiv de dat mancare automat cand pleci in concediu ca sa nu mai zic ingrijire si alte cele. Booon, sa zicem ca partea buna e ca il responsabilizeaza pe copil sa aiba grija de un animalut. (desi, aici e discutabil ca tot tu trebuie sa fii cu ochii in patru sa nu uite sa-i dea intr-o zi sau sa nu-i toarne prea multa, etc).

Prietenii care ne-au facut cadou pestisorul ne-au zis ca ei au fost mai putin norocosi: au primit o broasca testoasa si cica toata ziua freaca la carapacea ei cu periuta de dinti. Ma rog, nu stiu detalii, se pare ca broastele au si ele un adevarat ritual de ingrijire.

Hai sa zic ca mai merge si un hamster si un papagal...dar ce te faci cand primesti un caine sau o pisica si tie nu-ti plac sau, mai grav, esti alergic? Adica, nu stiu, eu nu m-as baga sa fac cadouri din astea ...doar daca ii cunosc foarte bine pe respectivii dar nici atunci, pentru ca implicatiile sunt foarte mari,

Nu mai stiu daca citeam pe undeva sau am auzit ca un cuplu de tineri casatoriti au primit cadou un pui de catel super-energic care le-a dat peste cap tot traiul linistit de pana atunci: a ros mobila din casa, a rupt ciorapi, cerea sa fie scos afara la 5 dimineata...astia doi erau in pragul divortului, au vrut sa il dea dar nu aveau cui, plus ca se simteau vinovati ca se descotorosesc de un suflet nevinovat...in fine, o adevarata telenovela.

Ma rog, la noi e bine, dar eram curioasa daca ati face astfel de cadouri prietenilor....sau ati primit voi astfel de cadouri. Ma cam bate gandul acum de Craciun sa-i fericesc si eu pe altii cu hamster, ceva:))

2 comentarii:

  1. Cate ar fi de spus pe tema asta! Ma gandesc la cei care primesc animale fara sa-si doreasca, dar ma gandesc si la bietele fiinte duse de colo-colo fara nicio vina. De-asta as interzice eu comertul cu animale. Nu sunt obiecte. Eu as refuza din start un cadou insufletit. Le-as spune sa-l duca de unde l-au luat sau sa-l ia la ei acasa. Nu stiu cum or suporta unii sa le roada "cadoul" mobila si pantofii si ei sa se gandeasca intre timp ce rezolvare pot gasi. O regula minima de bun-simt e sa oferi un animal doar cui stii ca-si doreste.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ingrid, ai dreptate...una e sa primesti un cadou care nu-ti place si sa zaca undeva intr-un colt al casei si alta e sa primesti un suflet viu pe care nu poti sa-l arunci intr-un colt si gata.

    Cristina: multumesc pentru link

    Proiectul Jester: foarte faina initiativa, am descarcat deja Jester si Omul de Zapada ...sa vedem daca are succes la fetita mea:)

    RăspundețiȘtergere