vineri, 24 august 2012

InnerSound

 V-am spus ca in ultimul timp fac lucruri nefacute? V-am spus, nu va mai repet. Prin urmare festivalul asta era pe lista inca de cand era in chinurile facerii, cand am citit pe blogul Sabinei cat de greu se pune pe picioare un astfel de proiect. Mai ales ca cunostintele mele in domeniu sunt palide spre inexistente.

Din pacate (mor de ciuda!) dar n-o sa pot ajunge ca nu sunt in Bucuresti in perioada aia, dar il trec pe lista pentru la anul. Daca va duceti, sa-mi spuneti si mie cum a fost...

Bucureşti, 28-30 august 2012
Muzeul Ţăranului Român / Clubul Ţăranului / Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti
Acces: 15 lei acces complet, 10 lei/zi.

Asociația Opus, în parteneriat cu Muzeul Țăranului Român, UNMB – Centrul de Muzica electroacustica si Multimedia și Clubul Țăranului își propun să ofere bucureștenilor o oază de inedit la sfârșitul acestei veri. În perioada 28-30 august 2012 are loc prima ediție a Festivalul InnerSound, o experiență nouă pentru spațiul cultural românesc, care creează o altă perspectivă asupra muzicii contemporane culte (art music) și a imaginii – fie ea sub forma fotografiei, a filmului sau a spectacolului multimedia.
“Simbolul primei ediţii InnerSound este fereastra deschisă către interior, către propriile vise şi idei creative, simbol ilustrat în fotografia artistei Sabina Ulubeanu, laitmotivul acestei ediții ”, a declarat Diana Rotaru, Co-director Artistic.
Invitații speciali ai acestei ediții sunt compozitorul Henry Vega (Olanda) cu Wormsongs – un hipnotic spectacol multimedia pentru voce şi computer şi Dublin Sound Lab (Irlanda) – un ansamblu de muzică contemporană electroacustică, ce va prelucra în festival sonorități de clavecin.
Festivalul își va delecta participanții cu:
  • Seara de Film cu muzică live, un eveniment în premieră în România, ce conține proiecte concepute special pentru InnerSound;
  • Întâlniri în timp şi spaţiu – micro-concerte care vor cuprinde muzici din toate timpurile și în care publicul va fi răsfățat de Alexandru Tomescu, Laura Buruiană, Ana Chifu, Zacharias Tarpagkos, Irina Ungureanu, Tamara Dica şi Maria Chifu;
  • Spectacolul multimedia SerpenS, realizat de grupul SeduCânt (proiect susţinut de Centrul Naţional al Dansului).
Ineditul acestui act cultural este că toate aceste evenimente vor fi însoțite de un spaţiu de tranziţie pentru public, o punte între lumea reală şi cea imaginară: expoziția foto InnerSpace şi instalaţia interactivă audio-vizuală Inner Dust, concepută de Cătălin Creţu şi Mihaela Kavdanska. Cel de-al doilea proiect este susţinut de KOTKI visuals, Aiurart şi Noumax.
Finalul festivalului va aduce încă o surpriză, sub forma unui concert / joc de șah.
Prețul unui abonament este 15 lei, iar prețul unui bilet pe zi este 10 lei.

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poștei Române semnalizate Bilete.ro , la Casieria Palatul Național al Copiilor București și la Casieria Metrou Unirii 1 București.

Cei interesați de programul festivalului, de biografiile artiștilor și de întreaga desfășurare de forțe pot accesa innersoundfestival.webs.com/,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu