luni, 29 octombrie 2012

iPad-ul


A intrat perfid in casa noastra acum ceva ani, de ziua mea...la privirea mea ucigasa de genul: iar ai dat banii pe prostii sotul a plusat rapid: e second-hand, l-am luat din State la un pret de nimic.

Si a zacut ceva vreme, semi-folosit pana l-a vazut fetita mea si a decis ca e o chestie foarte amuzanta. Partea buna la iPad este ca poate sa contina fara probleme: sute de carti de desenat, colorat, pictat,carti de povesti, carti cu poze, carti de colorat, puzzle-uri, enciclopedii, carti pentru abilitati logico-matematice, de orientare in spatiu, o mie de jucarii si jocuri interactive, de dezvoltare a abilitatilor creative sau logice, o mie de cantece si poezii, filme, desene animate si mii de lectii si jocuri interactive pentru deprinderea unei limbi straine in aceeasi bucatica de 15X20 cm.

Am inceput timid cu joculetul : Vocal zoo + unde apasai pe poza unui animal si iti arata cum face, unde traieste si ce mananca. Apoi am continuat cu recunoaste animalul dupa sunetul pe care il scoate. Apoi au curs alte aplicatii care mai de care mai interesante si distractive.

Cele mai utile mi s-au parut:

Cele cu corespondent in desene animate, de exemplu Curious George (http://www.hmhco.com/curiousgeorge): are aceleasi personaje si trebuie sa ai grija de animale: sa stii care e ordinea fireasca a activitatilor de igiena...intai sapunit apoi limpezit apoi periat apoi uscat. Apoi trebuie sa selectezi ce mancare se potriveste fiecaruia Apoi animale trec prin fata ta si ti se spune sa stropesti animalul cel mai inalt, sau cel mai mare, sau cel care vorbeste (ex papagalul) si tot asa.

Apoi este la loc de cinste Toca Boca (http://tocaboca.com/games/#toca-hair-salon) ...joculetul care a facut-o sa accepte tunsul si chiar uscatul cu foehn-ul...singura problema a fost cand doamna de la frizerie a terminat de tuns si ea i-a spus foarte sigura pe ea: acum vreau aici putin albastru si a fost dificil sa-i explic de ce nu poate sa-si faca parul albastru sau roz sau mov. Dar joculetul este extraordinar, am zis sa trimit un email de multumire creatorilor jocului pentru ca a reusit ceea ce noi n-am reusit pentru mult timp: sa se tunda la frizer.

Jocuri de invatat cuvinte/cantecele in limba engleza.

Kidsopia (https://itunes.apple.com/us/app/curtea/id543165992?mt=8): are avantajul ca e in limba romana si o ajuta la numarat si ordonat obiectele de la mic la mare.

puzzle-uri de toate felurile si toate culorile

drumul bun (http://www.topfreegames.com/mousemaze/preview) acum e in etapa in care ii plac jocurile de tipul: gaseste drumul bun de la soarece la cascaval, jocul se complica atunci cand pe langa gasirea drumului corect, intalneste alte animalute de care trebuie sa se fereasca. Asta e pe gandire strategica si rapiditate:)

slice it! (http://global.com2us.com/game/Sliceit) impatirea formelor geometrice in bucati cat mai asemanatoare ca dimensiune. Initial am zis ca e pentru copii mai mari dar am vazut ca-i place si le face intuitiv. Pentru dezvoltarea abilitatilor de geometrician:)

Cam atat dar banuiesc ca or sa mai vina. Ideea e ca nu exagereaza, sta cam 30 min pe zi la iPad si apoi il inchide singura.

2 comentarii: