sâmbătă, 10 noiembrie 2012

Organizarea zilei de nastere


Se apropie ziua fiica-mi si cum face 4 ani, am zis ca timpul pentru a organiza o petrecere cu copii. Prin urmare, se ia copilul din dotare si se investigheaza: daca ar fi sa inviti cei mai bni prieteni ai tai la petrecerea de ziua ta, pe cine ai invita? Se obtine o lista cu 7 nume. Se investigheaza locuri special amenajate pentru copii, se ajunge la o cifra de 1000-1200 ron (conditia este min 10 copii) , se renunta la idee, se renunta si la tortul distractiv cu personaje din desene animate si se ajunge la ideea clasica : facem acasa , nefiind foarte multi copii, este ok.

Se contacteaza mamele posesoare de respectivii copii si se primesc refuzuri care mai de care mai SF (cel putin una dintre mamici insa a fost sincera si mi-a spus: daca nu faceti la McDonalds...)

Si acum incepe revolta. Si asa suntem super-mega instrainati cu discutii prin facebook in loc de face-to-face, reuniuni in localuri de fitze in loc de acasa, de ce sa nu dam o sansa copiilor nostri la o atmosfera intima si placuta, un fel de surogat al vremurilor demult apuse cand de ziua unui membru se reunea toata familia, se intindea masa mare in sufragerie si se treceau in revista toate neamurile si verisorii de la gradul intai la +infinit.

De ce nu-ti dai o sansa sa cunosti parintii copilului cu care al tau copil se joaca zi de zi la gradinita?
Exista cumva o lege nescrisa in cazul asta (foarte asemanatoare cu cea legata de nunti/botezuri: vin ca sa vii si tu, vin din obligatie, nu vin ca n-am bani de cadouri, etc)? Pentru ca nu inteleg! Totusi, e doar o zi de nastere a unui copil, nu exista obligatii, iar cadoul este mai mult simbolic. Sa fim seriosi, cu carte de colorat si o cutie de carioci ai urcat in al noulea cer orice copil deci nu, nu cred ca problema e cadoul.

Si acum sad, sad, sad conclusion: cum ii spun eu ca la mega-petrecerea de ziua ei, va veni un singur copil? It breaks my heart:(

6 comentarii:

  1. :( This is so saad! Cum sa refuzi invitatia la ziua de nastere a unui copil? :(
    Nu exista alti copilasi prin bloc/cartier/la gradi pe care sa-i puteti invita?

    RăspundețiȘtergere
  2. Of, cat de trist!! Si cat de bine te inteleg... Si noi in vara am trait aceeasi poveste, invitasem la gratar intr-un parc de distractii si am primit refuzuri tot SF: o mamica trebuia sa se pregateasca de concediul in care plecau o saptamana mai tarziu (!), alta mamica avea toata duminica blocata ca sa faca prajitura pt. gradi pt. ca si fiul ei sarbatorea cei 4 ani a doua zi dupa David, altii mi-au trimis SMS sambata seara tarziu ca ala micu' ar fi facut febra (in iunie), cand noi aveam deja frigiderul plin pt. "petrecere", in final a sarbatorit cu 3 copii... Ce-i drept, mai trista am fost eu, el saracutul s-a dat prin carusele, s-a jucat, a calarit pe magarus etc., am incercat sa-l facem sa se simta cat mai bine...
    Nici nu stiu ce sa va sugerez, dar mai bine duceti-va si sarbatoriti la un loc de joaca frumos, poate se alatura si niste copii straini si se imprieteneste cu ei, poate asa se va simti mai bine decat cu copiii ai caror parinti nu servesc decat McDonalds :-(

    RăspundețiȘtergere
  3. pana la urma a venit doar un copil, dar ea a fost foarte fericita, s-au jucat, cand am adus tortul,a suflat in lumanari de vreo cinci ori (ii place mult schema asta:) si o sa incerc sa re-editez sarbatorirea weekend-ul asta cu mai multi copii (oricum mi-a ramas fooooooarte multa mancare!!) incerc sa nu fiu paranoica si sa inteleg ca fiecare are motivele lui pentru care nu participa la astfel de evenimente.

    multumesc mult ca mi-ati scris, chiar a ajutat:)

    RăspundețiȘtergere
  4. noi nici nu am facut petrecere anul trecut. Buget 0.
    Un tort acasa, si vecinii invitati; dus o prajitura la gradinita.

    RăspundețiȘtergere
  5. La multi ani fetiței tale!
    Pentru că băiețelul meu e născut cu vreo săptămână înaintea Crăciunului noi auzim cel mai drăguț motiv de refuz al invitației: "Aaaa, nu putem că în ziua x tăiem porcul!" Epic.
    Da, trăiesc într-un oraș... :))

    RăspundețiȘtergere
  6. super tare...lasa ca acum e criza, n-or sa mai fie atatia porci de taiat :))

    RăspundețiȘtergere