joi, 10 ianuarie 2013

Amestecate si diverse


s-au intamplat multe de cand n-am scris asa ca scriu repede sa nu uit:

a inceput sesiunea si m-am apucat de invatat si de facut referate, apropo stiti cate surse de inspiratie sunt pe net? Pe vremea mea, ciuciu, trebuia sa stau in biblioteca cu zilele...saracii profesori cum isi dau seama in ziua de azi daca e o lucrare originala sau nu?

Mi-am pierdut parola de la email, nu mai pot s-o recuperez ca adresa alternativa unde sa-mi trimita parola nu mai exista …. iar la intrebarile de control nu mai stiu raspunsul. Mi-am facut alta kara_daniela13 at yahoo.com. Daca va indurati sa dati un email sa va recuperez datele de contact, m-as bucura enorm.


de revelion am avut placinta cu banut norocos sau cum se numeste asta...si am mancat 2 bucati, in fiecare am gasit un ban...ia si sotul o bucata , era sa-si rupa dintii intr-o moneda. In momentul ala, familia noastra a primit interdictie la placinte deoarece consumasem aproape tot stocul ascuns. Raportat la situatia actuala, e chiar interesant cum universul are asa un fel straniu de a se amuza.



Unul dintre referate are ca subiect impactul internetului asupra vietii de zi cu zi si am folosit printre altele ca exemplu (cu citat sursa si tot ce trebuie) cazul Veronicai Bereanda pornit de pe kariokaspot.blogspot.com. Sper sa nu sa se socheze proful cand o sa vada bibliografia:) am inceput sa ciesc Superficialii. Efectele internetului asupra creierului de Nicholas Carr. Recomand mai ales celor care va simtiti cu musca pe caciula si va suspectati de o subtila dependenta de net. Culmea e ca ma asteptam ca stilul sa fie ceva de genul “internetul, instrumentul diavolului” si e mai mult despre neuroplasticitatea creierului si cazuri documentate stiintific. Daca aveti rabdare s-o termin, v-o imprumut cu drag.



am vazut o mentionare foarte frumoasa de la Anne (http://anamariasebi.wordpress.com,) dar cum eu m-am mobilizat tarziu si suntem deja in 2013 o sa pun doar link-uri catre bloguri care-mi plac. Anne -iarta-ma!



Mi-am dat seama ca la Anca http://copiicuochidepoveste.wordpress.com/ ma atrage ceea ce scrie dar mai ales cum scrie. Nu stiu, e felul ala in care cuvintele trec de bariere si se opresc direct in inima. Fara artificii inutile, fara atitudini gen “stiu eu cel mai bine”.



Si http://jurnal-de-mutunau.blogspot.ro/ pentru dilemele impatasite pe blog.



imi place de vladen aka http://vraji.wordpress.com/ cum sfatuieste el pe toata lumea sa se mobilizeze si sa treaca la actiune in loc sa-si planga de mila...daca stau si ma gandesc, cam asta imi lipseste mie deci, de citit pentru 2013, e foarte tonic si mobilizator:)



m-a izbit o idee in Diverta in timp ce rasfoiam carti...dar daca totusi locul conteaza? Adica, ok, e bine sa ai echilibru interior , fara variatiuni in funtie de mediul in care te afli...dar daca asta face diferenta si intr-un mediu ok, cu oameni calzi si suportivi, incepi sa te transformi de la exterior spre interior si nu invers? Ce mai conteaza cum, atata timp cat rezultatul e minunat? Cartea se numea oameni care ajuta din umbra sau ceva de genul asta:) n-am cumparat-o ca nu mai aveam bani, dar mi-a ramas pe creier.



aveti ideea cand apare previziunea astrologica de la Urania ...ca cea de la Acvaria nu-mi place?



4 comentarii:

  1. :) Îți mulțumesc. Să știi că ai intuit una dintre temerile mele legate de blog: să nu par că eu le știu pe toate (că uneori sunt atât de debusolată de oboseală, de stres, de griji, încât am impresia că nu mai știu nimic). Urăsc atitudinea asta de atotcunoștere și autosuficiență (și chiar nu mă caracterizează), dar uneori tot mai tremur că s-ar putea ca blogul să transmită așa ceva.
    Baftă în sesiune!

    RăspundețiȘtergere
  2. bafta! Eu ma inscriu pe lista de asteptare pentru imprumtatul cartii, daca nu te razgandesti...

    RăspundețiȘtergere
  3. Anca: sa fie:)
    Gabi: cu mare drag. iti dau de veste!

    RăspundețiȘtergere