joi, 21 iunie 2012

Despre stirea zilei


Nu vreau sa spun ca Nastase merita sa fie condamnat sau nu, nici sa evaluez gestul sau prin cine stie ce judecati de valoare proprii si personale. Ceea ce vreau eu sa spun este ca in spatele mastilor lucrurile sunt foarte diferite de ceea ce vedem noi din exterior. Iar procesele psihologice au loc si au consecinte chiar daca mare parte din ele se consuma in interior si cu voce tare se spune altceva. Si chiar daca uneori nu se ajunge la acte extreme (si implicit publice), consumul psihic exista si sunt foarte multi politicieni, oameni de afaceri, sau persoane publice care au dificultati in a face fata presiunilor externe si apeleaza la coach-i, psihologi, psihoterapeuti.
Nimeni nu este invincibil, oricat de mult ar parea asa. Data viitoare cand va ganditi as vrea sa fiu si eu asa nesimtit, tupeist ca x-ulescu si sa-mi pese foarte putin de ceilalti si sa-mi urmaresc propriile interese, ganditi-va ca lucrurile nu sunt ceea ce par.
PS Bineinteteles exista cazurile grave in care respectivul chiar nu are sentimente (de ex criminalul in serie care priveste victimele ca pe niste obiecte si de aici usurinta de a trece la fapta fara nici o remuscare) dar asta nu face obiectul discutiei noastre de astazi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu