sâmbătă, 7 iulie 2012

Se cauta un Lider


Mi se pare de rasu'plansu' ce se intampla acum in tara asta...Daca citesti pe ici-colo ideea principala este: 

<Il urasc de moarte pe Basescu dar nu pot sa-i las p'astia sa dea o lovitura de stat.>

Cred ca acum s-a creat golul necesar pentru un lider. Istoric vorbind, in momente din astea de cumpana si de confuzie maxima, se naste de obicei un lider. Sper sa nu se dezica istoria tocmai acum:) In telenovela asta cacacioasa in care unul trage in hais si unul in cea e momentul sa apara un al treilea care sa ne traga pe toti in aceeasi directie. Buna sau rea, aproape numai conteaza, numai sa ne miscam naibii undeva.

Si acum idei random:
Mie mi se pare ca Basescu a prins foarte bine cum functioneaza sistemul parghiilor politice. Ca foloseste asta in scopuri malefice, asta e altceva – dar nu pot sa nu-i remarc inteligenta si siretenia si longevitatea politica.
Cam tot ce face, face cu cap, iar la capitolul razbunari e maestru...pe toate le-a planuit in liniste si pana la urma a reusit...doar e Scorpion, nu?
Si acum scenariu conspirationist demn de ziarul Clic!: mie mi se pare ca i-a dat puterea prea repede lui Ponta. Poate sunt paranoica dar cred ca el nu a epuizat toate resursele in a-l impiedica Ponta (aka PSD) sa devina prim-ministru. Eu cred ca a cedat intentionat. Tin minte ca si Ponta cand s-a trezit prim ministru era cam nauc , nici macar el nu se astepta sa reuseasca asa usor. Dar i-a lasat...pentru ca a stiut ca o sa-si dea in petec. Pentru ca a stiut ca in cele cateva luni populatia o sa se prinda ca noii votati sunt niste lupi flamanzi cu parul vopsit. A sacrificat localele dar mizeaza pe generale, alea cu adevarat importante. Stia ca n-o sa castige simplu, capitalul lui politic era in cadere libera. Practic si-a luat capital din prostia opozitiei. Ceva in genul: Ok, ma dati jos, dar vreti sa vedeti un demo despre cum va fi? Si inca ce-am mai vazut! Mie omul asta mi se pare genial. Genial in sensul rau al cuvantului, dar totusi genial.

Un comentariu:

  1. VIOREL DIN BAIA MARE17 iulie 2012 la 08:05

    Cand stau si ma uit caci acum vrea sa ne conduca niste oameni care au fugit ca si curvele dintr-un partid in altul si au stat atata timp pe banii nostri cu nerusinare fara sa participe la sedinte atunci ce incredere sa mai ai in ei

    RăspundețiȘtergere