vineri, 6 iulie 2012

Tari


Imi place sa calatoresc, iar cand dau de greu imi vine sa-mi iau calcaiele la spinare si sa plec intr-o tara civilizata, unde totul o sa fie bine iar eu implinita. Din pacate, sub masca asta a “m-am saturat de Romania ma duc in locuri mai bune” sta fuga mea de mine insami si speranta ca odata ajunsa acolo, problemele mele se vor rezolva. So fucking wrong! Prin urmare m-am lamurit cu partea asta, mai ramane calatoria scurta, de placere. Intotdeauna mi-au placut destinatiile neobisnuite si cand spun neobisnuite nu ma refer la Haiti , Maldive si Insulele Bora Bora versus turci , greci si bulgari ci ma refer la destinatii cu adevarat neobisnuite.

De exemplu, mi-ar placea tare mult sa ajung in Congo, Groenlanda, Insulele Galapagos, Tara de Foc, Vietnam si Peru (sau macar Chile).

Aveam un coleg care isi lua concediu o luna si ceva pe an si pleca in astfel de locuri si ma enerva ca alegea parca intentionat destinatii la care eu ma gandeam cu jind de multi ani. Oricum “plimbarile” il costau cam 10 000-12000 euro pentru fiecare destinatie ceea ce pentru mine era enorm sa dau pe un concediu. Insa Peru este pe whishlist de foarte multa vreme si in cele din urma o s-o concretizez chiar daca va trebui sa vand din casa:))

Unde n-am fost dar nici n-as merge, cel putin nu acum, as lasa ca destinatii pentru cand oi iesi la pensie si spiritul de aventura se va diminua simtitor: Londra, Paris, Barcelona, Amsterdam. Sunt destinatii minunate dar cumva clasice si mai usor “realizabile” si de aceea le mai aman.

Ce am vazut si mi-a placut:

Bulgaria -mancarea bestiala!
Grecia – cultura, viata de noapte
Croatia – natura, peisajele incredibile
Elvetia – muntii Alpi spectaculosi, oameni cam tepeni si multe reguli
Austria – idem ca Elvetia doar ca oamenii mai calzi un pic:)
Ungaria – pe fuga,n-am putut sa-mi fac o idee
Italia – oameni dusi cu capul, nebuneala, zapaceala, liked it:)
Germania – mixed feelings
Tunisia – rasfat suprem, exotism, aventuri in desert:)
Turcia – boooring (mancare, piscina, somn si a doua zi de la capat); rafting-ul m-a salvat de la auto- harakiri:)
Praga – arhitectura m-a dat pe spate desi nu-s fan, cafenelele idem
Mexic – oameni calzi si deschisi desi saraci, o adevarata experienta la capitolul inspiring people
US – not my type, din cauza oamenilor, cred:)
Portugalia – love it!, cultura, pasteis-ul, rechinii si pisicile de mare uriase din Oceanarium.

Romania are ceva special, ce nu are nici o alta tara: natura salbatica, neatinsa de mana omului. Aici ar trebui sa fie punctul forte in promovarea turismului romanesc.. Dar deja intram in alta discutie.

3 comentarii:

  1. am o singura intrebare: de ce Peru?

    RăspundețiȘtergere
  2. hmmm... pentru multe , multe motive... pentru civilizatia inca ce ma fascineaza...pentru ca imi plac muntii si acolo sunt munti foooarte inalti, orasele sunt la mare inaltime si ele... si pentru ca trebuie sa vad neaparat live zborul unui condor (pe care il visez deseori noaptea) si pentru cartea mea de suflet de cand eram copil: Testamentul Incasului de Karl May :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) frumos! iti doresc sa ajungi acolo caci sunt convinsa ca o sa aud povesti frumoase.

      Ștergere