sâmbătă, 11 august 2012

Despre Hipersensibilitate (numai de bine)


Dupa ce am enumerat aspectele mai putin placute ale firii hipersensibile, ma simt datoare sa spun ca exista si parti bune, dupa cum urmeaza:

  • vezi lumea sub lupa si sesisezi lucuri care raman invizibile omului normal. Fie ca e o tresarire a pleoapelor fie ca e o respiratie mai apasata la celalalt. Simti emotiile cum se formeaza si vin spre tine, te lasi invaluit.
  • cand intalnesti pe cineva asemeni tie, este pur si simplu magie, poti lasa doar sufletele sa vorbeasca, cuvintele sunt optionale
  • absorbi ca un burete emotiile celorlalti, fie pozitive, fie negative, celalalt nu poate ascunde ceea ce simte.
  • intuiesti lucruri pe care altii nici nu ar indrazni sa le ghiceasca
  • senzatiile pe care le experimentezi sunt atat de intense si placute incat simti ca mori si totusi ai mai vrea. (si da, puteti sa va ganditi la prostii:)
  • ai o viata interioara foarte bogata, visele sunt povesti somptuoase pline de mesaje si premonitii.
  • imaginatia si creativitatea nu te vor parasi niciodata oricat de mult le-ai ignora. Intr-un fel sau altul isi vor face loc in viata ta fie ca e vorba de scris, pictat, cantat sau pur si simplu de asortarea unei rochii cu niste sandale.
  • ai o relatie profunda cu copilul tau pentru ca “il simti” dincolo de cuvinte, esti genul de mama care se prinde care e plansul de foame, de somn sau de confort emotional al bebelusului inca din primele saptamani.
  • faci lucuri pe care stii ca trebuie sa le faci dar nu poti explica logic de ce. Si intr-un final se dovedeste ca a fost bine.

In concluzie – parca nu e asa rau sa fii hipersensibil. Unde mai pui ca daca ai si un talent artistic deosebit si munca ta e de fapt pasiunea ta, deja este invidiat de 99% din populatia globului:)

2 comentarii:

  1. Sunt lucruri de bine, da. Cu 2 taisuri.
    Ceilalti nu intelegeau de unde stiam eu cand plange fie-mea. Si degeaba stiam, ca nu-mi ascultam instinctele (vinovatie x 2).
    I-am zis cuiva care adoptase o pozitie defensiva ca e intr-o pozitie defensiva si s-a dus naibiii conversatia. Celalalt nu poate ascunde ce simte, dar nu vrea sa stie nici el ce simte, d-apai sa stii tu!
    Viata interioara bogata poate fi mai ademenitoare ca realitatea. Si lumea te considera "nauc", "lunatic". Plus ca mereu mi-e greu sa raspund SIMPLU la intrebarea "ce faci?" sau "la ce te gandesti?".
    Dar e bine, de la 25 de ani incolo e din ce in ce mai bine in pielea hipersensibila. N-am nici un talent artistic adevarat, doar o aplecare spre frumos, si incerc sa-mi accpet din ce in ce mai mult firea. De INFP :)

    RăspundețiȘtergere
  2. da, si eu trbuie sa-mi mai dezvolt partea de soft skills, uneori ceea ce spun - pica precum un bolovan desi nu asta am intentionat:)

    hmmm...INFP, healer, pai tu ai abilitati innascute pentru partea psihologie, terapie, consiliere , ce ar fi sa faci un curs, chiar o facultate in zona asta? stiu ca pare SF cu 2 copii mici, dar never say never...

    in alta ordine de idei, eu tot fac mbti-ul si-mi iese de fiecare data altceva pentru ca analizez prea mult intrebarile, trebuie sa fiu mai decisa:))

    RăspundețiȘtergere