luni, 18 februarie 2013

Idee


Pentru ca mi-am surprins si acceptat (cu greu) unele tendinte pasiv-agresive, stiti voi alea in care e foarte usor sa protestezi verbal dar sa nu faci nimic si sa ridici neputincios din umeri pentru ca e vina altcuiva (a politicienilor, a primariei, a colegilor rau intentionati, etc) am decis de ceva timp sa schimb ceva la mine, dupa puterile mele. Nu va ganditi la ceva spectaculos, mai degraba chestii marunte cum ar fi schimbarea atitudinii fata de o situatie care ma enerva, putin voluntariat pe ici pe colo, ajutat comitetul de parinti de la gradinita pentru cumpararea cadourilor de Craciun, etc.
Pentru ca am citit undeva ca tara noastra se duce de rapa deoarece intelectualii pleaca din tara iar restul populatiei se duce la vot, mi-am dat seama ca asa este si ca atitudinea asta de renuntare “oricum nu pot sa schimb nimic” este cea mai proasta idee dintre toate.
Asa ca atunci cand a ajuns lsub nasul meu completarea urmatorului chestionar (care dureaza cam 8-10 min)
http://s.kisphp.net/
am strambat din nas si am zis phoaaa, cate intrebari – n-am timp, plus ca nu ma incadrez la conditii bla bla bla. Si apoi am zis stai asa, nu cumva am pus placa aia cu nu-mi pasa, nu ma intereseaza sau mai grav, mie ce-mi iese de aici?
Pai ce sa iasa, mai nimic concret, doar o slaba speranta ca studiul asta va aduna suficient de multi respondenti astfel incat sa devina relevant pentru segmentul respectiv din Romania, poate ca va fi publicat si se va discuta despre el si poate ca cineva din politica va arunca un ochi pe el si va schimba ceva in situatia mamelor care se simt rupte in doua intre solicitarile locului de munca si dorinta de a petrece mai mult timp cu familia.
Stiu, sunt foarte multi de poate si sanse mici sa se schimbe ceva, astfel incat cele 8 minute cheltuite sa nu merite efortul. Sau dimpotriva.

5 comentarii:

  1. L-am facut, se pot urmari undeva rezultatele?
    Diana

    RăspundețiȘtergere
  2. stai asa, nu poti fi decat de profesie liberala, manager sau patron? wtf. pai si io?

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc Diana...studiul face parte din lucrarea de doctorat a unei colege de la Universitatea Bucuresti, o sa-i scriu un email sa-mi trimita si mie datele sau link-ul unde le publica dupa ce e gata lucrarea ...chiar sunt curioasa de rezultatele unui astfel de studiu, stiu ca se vorbeste foarte mult pe forumuri, bloguri despre subiectul asta dar n-am vazut nici o statistica pe Romania

    RăspundețiȘtergere
  4. Karioka, ma gandesc ca prin formularea asta a vrut sa acopere segmentul de populatie cu un job/activitate solicitanta care ar putea intra in conflict cu viata personala. Adica eu n-as lua mot-a-mot "nu sunt patron, etc-nu ma incadrez" ci mai degraba cat de complexe sunt activitatile pe care le "manageriez" la birou, cat de mult ma solicita, etc.

    RăspundețiȘtergere