miercuri, 16 mai 2012

Mai - luna esentelor tari


Mai intai m-a invaluit firav o aroma dulce de soare dogoritor rasfatat de degete lungi si suave si am observat cu coada ochiului revarsarea de mana maicii domnului pe gardul pe langa care treceam, apoi undeva mai in spate iasomia mi-a trimis valuri de arome grele, adanci, pana in sufletul amintirilor mele.

Am traversat strada ametita si m-a intampinat o explozie de flori de soc cu aroma lor acrisoara... si brusc mi s-a facut dor de tara, de bunici de socata in borcane mari de sticla, pe care o gustaream pe furis pentru ca nu mai aveam rabdare sa se aciduleze. Si la sfarsit, apoteotic am incheiat plimbarea regala pe o alee strajuita de o parte si de alta de tei blanzi si maiestuosi, cu arome imbietoare si ganduri boeme , dulcege, cu dimineti iesene si vorbe spuse agale in soapta, in fundaturi de curti.

E clar - sunt o mirosochoholica.

2 comentarii:

  1. Si eu sunt mirosochoholica, hihi. Din pacate, insa, au stricat toate strazile si trotuarele de pe Copoul din Iasi, unde mai mirosea si nasul meu un tei... In rest, lilacul este acoperit de mirosul de la canalul de langa, iarba de noxele de la masini, etc. asa ca de cele mai multe ori uit sa respir adanc si sa ma bucur. Si aici intervii tu. Era randul tau sa-mi faci pofta de o plimbare aromata, nu?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. hehehe...da, m-ai inspirat cu marea:P
      pai si Bucurestiul e plin de praf si poluare in proportie de 80% dar mai sunt stradute si cartiere retrase care scapa de invazia generala

      Ștergere