duminică, 1 aprilie 2012

Putina autocunoastere



De multe ori am cautat resurse pe net dar erau platite. Asa ca fac un rezumat cu cele mai tari instrumente oferite gratis pe diverse site-uri de dezvoltare personala:

  1. MBTI-ul cred ca este deja un instrument clasic pentru orientarea in cariera dar si pentru multe alte detalii despre personalitate:

  2. DISC Profile- pe site-ul lui Anthony Robbins pe mine m-a impresionat pentru ca pe langa faptul ca iti identifica valorile/principiile dupa care te ghidezi in viata, iti face si o comparatie cat de departe sau aproape esti de ele. Cu alte cuvinte, cat de autentica este viata ta in momentul de fata. Pentru ca una din principalele frustrari ale vietii de zi cu zi este tocmai faptul ca iti incalci in mod constant valorile: de ex: familia e importanta dar tu stai 12 ore la sv ca s-o intretii, esti ecologist dar lucrezi la o firma care defriseaza paduri, iti doresti bani, putere, dar de frica te complaci intr-o existenta calduta, etc. You got my point.

  3. Eneagrama: tot ca profil general, iti da o idee daca esti Observator, Altruist, etc.

  4. Culoarea personalitatii tale: green(thinker), gold (planner) , orange(doer), blue (helper) si iti ia 2-3 minute sa te prinzi cam pe unde esti:)

  5. O alta chestie interesanta: daca esti mai mult in emisfera dreapta sau stanga sau esti echilibrat. Mie mi s-a parut delicioasa intrebarea daca in scoala ti-a placut mai mult geometria in spatiu sau analiza matematica, precum si cea daca iti vin mai multe idei cand esti culcat sau in picioare? :))) din pacate nu am mai gasit testul original, dar si cel de jos e relevant:

Sunt chestii mai mult de fun, nu trebuie s-o iei ad literam - n-o sa fii niciodata capabil sa fii inghesuit in niste tipare stricte dar eu zic ca pot sa-ti dea niste insight-uri interesante pe partea de autocunoastere.

Spor!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu