miercuri, 4 aprilie 2012

Sistemul pe care l-am creat este sistemul care ne creeaza

"Am putea spune ca lumea moderna a inceput cu stangul. Omul privit ca strict resursa a dus astazi la mii de companii aflate in declin. Milioane de oameni se incoloneaza zilnic catre locul de munca, loc in care ajung fara placere sau motivatie. Si este doar inceputul declinului.
Observam cu surprindere pe piata romaneasca tendinta de a scadea investitia in om dar in acelasi timp cresterea pretentiilor si chiar introducerea nefastei forme de economie.
Atat de asteptata iesire din criza ar trebui sa aiba ca punct central exact OMUL. Aceasta resursa inepuizabila de solutii si capacitate de a reconstrui de la baza noi forme de societate. Avem cu totii nevoie de un nou sistem bazat pe competenta, creativitate, responsabilitate si cooperare. Fara acest cumul necesar, atat de necesara schimbare nu este posibila

[...]

Putem chiar de azi sa ne privim colegii si sa descoperim unicitatea fiecaruia. Avem nevoie de oameni pregatiti, oameni care nu au teama de invatare, investitia nu numai ca este necesara dar este si una salvatoare. Motivatia, atat de necesara in perioade dificile nu este data de un bon de masa in plus sau o amenintare, este data de viziunea in care omul este integrat perfect"

Articolul intreg aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu